2015-2016 top 10 dizájn bútortrendjeinek összehasonlítása

Minden év végén azt mérlegeljük, milyen is volt az ó év, és vajon mit hoz az elkövetkező időszak. Az alábbi összehasonlítás felhívja a figyelmet arra, hogy mely trendekkel kell továbbra is számolnunk, és melyek válnak végérvényesen múlttá.

1. Színek

Míg a tavalyi évet a görög kék és a merész beltéri színek, valamint a szürke háttér kombinációja uralta, az idei év az erőteljesebb bútorszínek, különösen a ragyogó türkizkék, a narancssárga és a piros éve lesz.

2. Szerkezet

Elmúltak már azok idők, amikor a hangsúly csak a sokoldalúságon volt. A 2016-os év a nagy változások éve lesz, és ismét reflektorfénybe kerülnek a hagyományos bútorelemek.

3. Gyártás

Mára már minden szakmában megszokott a modern technológiák és anyagok használata, és e tekintetben a bútorok piaca sem kivétel. Mind nagyobb hangsúlyt kap a környezetbarát gyártás, azaz a környezetbarát, újrahasznosítható anyagok és technológiák használata.

4. Helyi elemek

2015-ben felfedeztük a skandináv dizájn egyszerűségét, amellyel az idei évben merészen versenyre kelnek az egzotikus afrikai és ázsiai belső terek.

5. Stílus

Stílusból sosincs elég, avagy a tavalyi klasszikus, retró és virágmintás formanyelvet szecessziós és Art Deco stílusú bútorok váltják fel.

6. Struktúra

A 2015-ös év a letisztult vonalak éve volt. Az ügyfelek a fémet és az üveget részesítették előnyben. 2016-ban a különböző anyagok, leggyakrabban fa, üveg, terméskő, fém, fémötvözet és beton kombinációjából készült bútorok iránt várunk megnövekedett keresletet. 

7. Dizájn

Amíg az elmúlt évben az egyszerű, oldott geometrikus bútorvonalak voltak népszerűek, idén a lágy ívű stílus kap hangsúlyt.

8. Kárpitok

A művészi részletgazdagság, nyersebb anyagszerkezet és egyszínűség mára már a múlté. A 2016-os év ismét a pamut- vagy selyemkeverékek kiváló minőségű bőrrel kiegészülő finom struktúrájához tér vissza.

9. Méret

A 2015-ös évet minimalizmus, azaz kisméretű funkcionális bútordarabok jellemezték. Ez a trend az idei évben fokozatosan a kis terekben ideális, és egyben a figyelmet tágas lakóterekben magukra vonzó, helytakarékos dizájn-bútorokban ölt alakot.

10. Használat

Egyre fontosabb szerepet játszik majd az egyes bútorok praktikussága, például a súlya. Keresett árucikkek lesznek az egyszerűbben mozgatható könnyű bútorok, amelyekkel játékos feladattá válhat a belső terek átalakítása.

 

Ahogyan azt a belsőépítészettel foglalkozó Lushome portál is írja, összefoglalóan kijelenthetjük, hogy az eljövendő évben a bútoripar az egzotikumra, az ökológiára és az új technológiák kiaknázására fókuszál majd.  

Modern bútortrendből lesz elég, így Önök is elgondolkodhatnak azon, miként tehetnék még vonzóbbá bútoraikat az ügyfeleik számára.  Világos, áttekinthető évközi összehasonlítást kínál infografikánk is.